Slapukų politika

Peržiūrėta: 2022-01-15 00:18:37
SLAPUKŲ POLITIKA
MB „Dvi bandelės“ (toliau – Bendrovė) vertina ir saugo savo klientų privatumą, todėl šioje Slapukų politikoje (toliau – Politika) aiškiai ir nedviprasmiškai pateikiame Bendrovės interneto svetainėje https://kepykleleaguonele.lt/ (toliau – Svetainė) taikomus informacijos rinkimo ir naudojimo principus, taip pat ir kitą informaciją apie Bendrovės nuostatas ir principus užtikrinant asmens duomenų apsaugą.
Šią Politiką taikome tais atvejais, kai lankotės Bendrovės interneto Svetainėje, bei gauname su Jumis susijusius duomenis slapukų pagalba. Ši Politika netaikoma, kai naršote kitų bendrovių interneto svetainėse ar naudojatės trečiųjų šalių paslaugomis.
Tvarkydami asmens duomenis vadovaujamės Europos Sąjungos Duomenų apsaugos reglamento Nr. 2016/679, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, kitų susijusių teisės aktų reikalavimais bei kontroliuojančių institucijų nurodymais.
1. KAS YRA SLAPUKAI?
Slapukas (angl. cookie) – tai mažas tekstinis failas, kurį interneto svetainė įrašo į Jūsų kompiuterio arba mobilaus prietaiso naršyklę, kai Jūs apsilankote Svetainėje. Sekantį kartą Jums apsilankius Svetainėje šis failas gali būti nuskaitytas, kad Svetainė galėtų atpažinti Jūsų kompiuterį ar mobilųjį prietaisą.
2. KODĖL MES NAUDOJAME SLAPUKUS?
Siekdami užtikrinti skaidrumą ir atsakingą asmens duomenų tvarkymą, informuojame, kad Bendrovė tvarko slapukų pagalba surinktus asmens duomenis šiais tikslais:
Siekiant užtikrinti efektyvų ir saugų Svetainės veikimą. Mes naudojame slapukus saugumo funkcijų užtikrinimui bei kenkėjiškos veiklos prevencijai.
Siekiant geriau suprasti Jūsų poreikius, gerinti ir tobulinti mūsų produktus, funkcijas ir teikiamas paslaugas, įskaitant tuos atvejus, kada prie mūsų Svetainės prisijungiate naudodamiesi kitomis svetainėmis, programomis ar įrenginiais.
Jūsų identifikavimui Bendrovės informacinėse sistemose bei internetiniame tinklalapyje, su tikslu atpažinti grįžtančius Svetainės lankytojus. Slapukai padeda atrinkti Jums pritaikytą turinį ir individualizuoti Jūsų patirtį. Slapukai taip pat padeda išvengti nuolatinio ir besikartojančio registravimosi ar informacijos pildymo, kuomet pakartotinai lankotės mūsų Svetainėje.
Analizuoti Jūsų įpročius, kad Svetainės veikimas būtų dar patogesnis, efektyvesnis ir labiau atitiktų Jūsų poreikius bei lūkesčius.
Norėdami įvertinti siunčiamos informacijos ir duomenų srautus į mūsų Svetainę. Mes naudojame slapukus statistiniams duomenims apie Svetainės vartotojų skaičių ir jų naudojimąsi svetaine kaupti.
Tikslinės auditorijos nustatymui ir reklamai. Naudodami slapukus galime rinkti informaciją, kad svetainėje būtų rodomas tik atrinktas turinys, skirtas skirtingoms tikslinėms grupėms. Mes naudojame slapukus siekdami parodyti Jums aktualią reklamą tiek mūsų svetainėje, tiek už jos ribų.
Slapukai taip pat naudojami tam, kad būtų užregistruota, ar sutinkate, kad Bendrovės svetainėje būtų naudojami slapukai ir šis klausimas nebūtų užduodamas kiekvieną kartą Jums apsilankant mūsų Svetainėje.
Tiek, kiek mums leidžia taikomi įstatymai, galime susieti slapukų pagalba gautus duomenis su kita informacija, gauta apie Jus iš kitų teisėtų šaltinių (t. y. su informacija apie paslaugų naudojimą, mūsų lojalumo programos ir kt.).
Slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti Jūsų galimybę naršyti patogiau, teikti Jums patrauklius pasiūlymus bei daugiau sužinoti apie Svetainės naudotojų elgesį, analizuoti tendencijas ir tobulinti svetainę, klientų aptarnavimą ir Bendrovės teikiamas paslaugas.
3. KOKIUS SLAPUKUS NAUDOJAME?
Kiekvieną kartą, kai lankotės mūsų Svetainėje, gali būti sukuriami ilgalaikiai (nuolatiniai) slapukai, kurie išlieka Jūsų naršyklėje ir kuriuos mes matysime, Jums grįžtant į Svetainę. Jie nebus ištrinti, kai baigsite naršyti mūsų Svetainėje. Taip pat sukuriami trumpalaikiai (sesijos) slapukai, kurių galiojimo laikas baigiasi arba kurie ištrinami Jums baigus naršyti mūsų svetainėje (t. y. jie paprastai galioja tik realiu laiku lankantis mūsų Svetainėje arba vienoje naršymo sesijoje).
Bendrovės svetainėje naudojami slapukai:
Būtinieji slapukai: savo lankytojams stengiamės pasiūlyti pažangią, paprastą naudoti svetainę, kuri automatiškai prisitaikytų prie jų poreikių ir norų. Norėdami tai pasiekti naudojame būtinuosius arba dar kitaip vadinamus techninius slapukus, kurie padeda rodyti Jums mūsų Svetainę bei užtikrinti jos funkcionalumą. Šie būtinieji slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui.
Funkciniai slapukai: funkcinius slapukus naudojame siekdami prisiminti Jūsų pageidavimus ir padėti naudoti mūsų Svetainę ir/ar programėles veiksmingai bei efektyviai. Pavyzdžiui, šių slapukų pagalba mūsų svetainė įsimena Jūsų pasirinktą kalbą ar paieškas. Šie funkciniai slapukai nėra būtini svetainei funkcionuoti, tačiau prideda funkcionalumo ir pagerina Jūsų naudojimosi Bendrovės Svetaine patirtį.
Analitiniai slapukai: šiuos slapukus naudojame įgyti žinių apie tai, kaip mūsų lankytojai naudoja Bendrovės Svetainę. Tokiu būdu galime optimizuoti ir pagerinti savo svetainę, suprasti reklamų ir komunikacijos efektyvumą bei užtikrinti, kad vis dar esame įdomūs ir aktualūs. Galime rinkti duomenis apie Jūsų peržiūrėtus internetinius puslapius, iš kurių puslapių atėjote, kokius el. laiškus atvėrėte ir į kuriuos sureagavote bei informaciją apie datą ir laiką. Tai taip pat reiškia, kad galime naudoti informaciją apie Jus ir tai, kaip naudojate šią Svetainę, pavyzdžiui, apsilankymo dažnumą, paspaudimų skaičių tam tikrame puslapyje ir kt. Kaip mūsų reklaminių kampanijų dalį, galime panaudoti analitinius slapukus, kad sužinotume, kaip vartotojai naršo mūsų svetainėje po to, kai jiems parodoma reklama internete. Tai gali apimti ir reklamas trečiųjų šalių svetainėse.
Rinkodaros slapukai: naudojame šiuos slapukus tam, kad savo bei kitose svetainėse galėtume parodyti suasmenintą reklamą. Tai vadinama „pakartotine rinkodara“, kuri pagrįsta naršymo veiksmais, pavyzdžiui, Jūsų ieškotomis ar peržiūrėtomis paslaugomis.
Mes naudojamės „Google Analytics“ – žiniatinklio analizės paslauga, kurią teikia „Google, Inc“ (toliau – „Google“). „Google Analytics“ surinkta informacija perduodama „Google“ ir ten saugoma. „Google“ gali perduoti „Google Analytics“ surinktą informaciją trečiosioms šalims tik pagal teisės aktų nustatytus reikalavimus, arba kai šios trečiosios šalys apdoroja informaciją „Google“ vardu. Mes rekomenduojame atskirai ir reguliariai susipažinti su „Google“ privatumo ir slapukų politikomis.
Bendrovės svetainėje naudojami trečiųjų šalių slapukai:
Reklaminiai trečiųjų šalių slapukai – kai kurie skelbimai arba reklamos, kurias galite rasti mūsų svetainėje, gali būti pateikti kitų juridiniai asmenų. Kai kurie iš šių subjektų naudoja savo slapukus, analizuodami, kiek žmonių matė konkrečią reklamą arba kiek žmonių ją matė daugiau nei vieną kartą. Tokius slapukus kuriančios įmonės taiko savo parengtas Privatumo politikas ir mes neturime jokios įtakos tokių slapukų kūrimui ar saugojimui.
Kai kuriuose mūsų Svetainės puslapiuose gali būti rodomas išorės paslaugų teikėjų (pavyzdžiui, socialinių tinklų) turinys. Kad lankytojai galėtų matyti tokį trečiųjų šalių turinį, jie turi sutikti su jų sąlygomis, tame tarpe ir slapukų politika. Išorės paslaugų teikėjai gali naudoti savo anoniminius slapukus, sukurtus tam, kad jų naudojamos programos ar aplikacijos atitiktų Jūsų poreikius. Dėl specifinių slapukų veikimo ypatumų mūsų Svetainė neturi prieigos prie šių slapukų saugomos informacijos, o išorės paslaugų teikėjai neturi prieigos prie informacijos, kurią surinko mūsų svetainės taikomi slapukai.
Visa informacija apie mūsų naudojamus slapukus pateikiama žemiau:
Slapukas Domenas Tipas Aprašymas Trukmė
1P_JAR .google.com Marketing These cookies are set via embedded youtube-videos. They register anonymous statistical data on for example how many times the video is displayed and what settings are used for playback. 4 weeks
NID .google.com Marketing This cookies is used to collect website statistics and track conversion rates and Google ad personalisation 6 months
4. KAIP GALITE ATSISAKYTI ARBA BLOKUOTI SLAPUKUS?
Apsilankę Bendrovės interneto Svetainėje Jūs galite pasirinkti, ar norite naudoti slapukus. Slapukus galite valdyti ir (arba) blokuoti pagal savo pageidavimą slapukų sutikimo valdiklyje.
Jei nesutinkate, kad į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį būtų įrašomi slapukai, galite bet kada atšaukti sutikimą juos naudoti pakeitę naršyklės nustatymus ir ištrynę įrašytus slapukus. Jei pasirinkote ištrinti slapukus, nepamirškite, kad bus pašalintos ir visos nustatytos parinktys. Be to, visiškai užblokavus slapukus, daugelis interneto svetainių (įskaitant Bendrovės svetainę) neveiks tinkamai. Dėl šių priežasčių nerekomenduojame išjungti slapukų, kai naudojatės internetine Bendrovės Svetaine.
Galite atsisakyti „Google Analytics“ nedarydami įtakos Jūsų apsilankymo kokybei mūsų Svetainėje. Norėdami gauti daugiau informacijos apie tai, kaip atsisakyti „Google Analytics“ stebėjimo visose Jūsų naudojamose svetainėse, apsilankykite šiame „Google“ puslapyje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Mūsų Svetainėje taip pat yra nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad Bendrovė nėra atsakinga už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Tad jei paspaudę nuorodą iš Bendrovės interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų privatumo politikomis.
Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus ir kaip juos tvarkyti ar pašalinti, tiesiog apsilankykite puslapyje www.allaboutcookies.org ir Jūsų naudojamos naršyklės pagalbos puslapyje.
5. AR MES ATNAUJINAME SLAPUKŲ POLITIKĄ?
Kartas nuo karto mes atnaujiname Slapukų politiką šioje Svetainėje. Bendrovei atnaujinus šią Politiką, naujoji versija bus paskelbta interneto svetainėje https://kepykleleaguonele.lt/, dėl šios priežasties rekomenduojame periodiškai apsilankyti mūsų Svetainėje, kur visada rasite naujausią šios slapukų politikos versiją. Ši slapukų politika buvo sukurta kartu su TermsHub.io.
Ši slapukų politika įsigalioja ir bus taikoma nuo jos paskelbimo Svetainėje dienos.